Wat kan ik doen?

Ik heb een TopLine toestel uit 2006 – 2009

Is uw toestel een Nefit TopLine uit 2006 tot en met 2009, dan moet de originele brander van uw toestel worden vervangen bij de eerstvolgende onderhoudsbeurt. Is er nog geen onderhoudsbeurt gepland, maak hiervoor dan een afspraak met uw installateur of onderhoudsbedrijf. De brander van uw toestel moet uiterlijk december 2018 zijn vervangen.

  • Is de brander van uw toestel al vervangen, dan heeft de installateur het toestel ook gecontroleerd op dichtheid. Als hierbij geen defecten zijn geconstateerd, geldt geen verhoogd veiligheidsrisico.
  • Is de originele brander van uw TopLine uit 2006 - 2009 nog niet vervangen, laat dit dan bij de eerstvolgende onderhoudsbeurt doen.
  • Weet u niet of de originele brander van uw TopLine uit 2006 - 2009 al is vervangen, neem dan contact op met uw installateur of onderhoudsbedrijf. Mocht u geen vaste installateur of onderhoudspartij hebben, kijk dan op Vind een installateur voor een erkend Nefit partner bij u in de buurt. Of neem telefonisch contact met ons op via het speciale actie-telefoonnummer 088-9960270. Onze medewerkers staan op werkdagen van 08:00 tot 20:00 voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.


Voor iedere cv-installatie geldt dat het verstandig is om een aantal maatregelen te nemen:

  • Sluit een onderhoudscontract af bij een erkend installatiebedrijf om ervoor te zorgen dat het toestel volgens de voorschriften minimaal eens per twee jaar wordt onderhouden. Eventuele gebreken worden dan tijdig gesignaleerd en aangepast.

    Vind een installateur

    Meer over service en onderhoud

  • Plaats een koolmonoxidemelder.
  • Ventileer de ruimte.